fbpx

Het thema van dit jaar is zelfcompassie

Het festival is van 11:30 uur t/m. 19:30 uur.

 

Bekijk hier alle activiteiten op inschrijving

Wat is er nog meer te doen naast de 2 activiteiten op inschrijving?

Loopmeditaties en groepsmeditaties gedurende de dag
Massages, verschillende consulten, chakra healings etc.
Verschillende standhouders met interessante producten
Live muziek en foodtrucks met ontspannings- en
Ontmoetingshang-out
Op de dag zelf is het mogelijk om je in te schrijven voor een
3e activiteit tegen kleine vergoeding op basis van
beschikbaarheid

Ons festival onderscheid zich. Je loopt rond en je voelt eenheid. Denk aan warm, knus, gezellig, persoonlijk en kleinschalig dat is het Zen Festival.

Terwijl je aan je persoonlijke groei werkt en andere gelijkgestemden ontmoet.Interactieve lezing Marlou Kleve

Zelfcompassie: van hard naar hart

 

Onze speciale openingsact, voor iedereen toegankelijk.

Aardig zijn voor jezelf, zoals je dat ook bent voor een goede vriend(in) of anderen om wie je geeft, dat is niet altijd even makkelijk. Sterker nog: meestal zijn we voor onszelf veel harder dan voor anderen. Dat kan ook anders. Marlou Kleve, schrijfster van het boek Hartvol, de kracht van zelfcompassie geeft je praktische handvatten om jezelf te steunen op moeilijke momenten in je leven, want juist dan kun je wel wat vriendelijkheid en begrip gebruiken.

Marlou zal na haar lezing een signeersessie verzorgen van dit toegankelijke en wetenschappelijk onderbouwde boek.  Niet voor niets ging dit boek al meer dan 2.000 keer over de toonbank.

Maak kennis met de helende kracht van zelfcompassie. Het thema van dit jaar.


Interactieve lezing

Stress management & zelfcompassie

Loes van Beest is een ervaren en succesvolle Lifecoach en Tao trainer. Ze werkt al jaren voor het bedrijfsleven en heeft haar eigen online academy met een 5 stappen programma ‘Create your dreamlife’ waarin ze vrouwen leert, die alle ballen in de lucht proberen te houden, blijvend balans in hun leven te creëren zodat ze hun droomleven kunnen leiden!

20 jaar geleden na een burnout én een bijna doodervaring in Thailand besloot Loes dat het roer omging . Ze zocht 15 jaar lang naar alle geheimen voor een gezond en gelukkig leven en ontdekte de sleutels naar vitaliteit. Tijdens deze interactieve lezing vertelt ze je wat je eenvoudig zelf aan stress kunt doen, over persoonlijk energiebeheer en hoe compassie voor eigen gezondheid leidt naar persoonlijk succes.Interactieve lezing

Paul Smit – Verlichting voor luie mensen

Paul Smit laat je lachen, zet je aan het denken en confronteert je met ideeën die je wereld op z’n kop kunnen zetten. Tijdens deze avond belicht Paul diverse thema’s. Hoe komt het dat mensen zoveel piekeren? Wat maakt ons gelukkig? Stuur jij het leven of stuurt het leven jou? Hoe ontstaat zelfcompassie? Hoe kun je meer ontspannen en lichter in het leven staan? Tevens zal hij ingaan op nondualiteit en laten zien dat het leven makkelijker is dan je denkt, maar moeilijker als je denkt.

Filosoof en cabaretier Paul Smit is een van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven. Hij studeerde af op de ‘Evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef onder anderen de boeken ‘Praten over bewustzijn’, ‘Nondualiteit voor managers’, ‘Verlichting voor luie mensen’ en ‘Verlichting in de liefde’.Focus & koude training

Angelique van Vliet heeft haar opleiding bij Wim Hof (the iceman)gevolgd. Zij zal jullie een hele mooie ervaring meegeven die jullie altijd bij zullen blijven.
Tijdens de workshop zal zij u leren:

Hoe het lichaam en geest in balans te brengen.
Beter verloop bloedcirculatie en uithoudingsvermogen spieren te creëren.
Beter leren om te gaan met de koude door beter bewustwording en focus.
Hoe het concentratievermogen en doelgerichtheid te ontwikkelen.
Meer vertrouwen krijgen in eigen kunnen en dit bewust te ervaren.
En vele weetjes over wat deze methode voor uw gezondheid kan betekenen.

“Al deze tools zullen u een positieve invloed in het dagelijks leven”

Wij zorgen ervoor dat jij met een Happy, Strong and Healthy voelt na deze onvergetelijke ervaring.

“If you can controle the cold, you’re able to controlEssentrics

Essentrics door Claudia Schaper- De dynamische strech workout voor een sterker gevormd lichaam met meer souplesse.

Doordat je alle spierketens traint komt je lichaam weer in balans en worden pijn en stijfheid verlicht. Je voelt je jonger, fitter en krijgt meer energie.

Geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en fitnessniveau’s. Het is een full body workout die door middel van grote vloeiende bewegingen en dynamische stretches alle 650 spieren in je lijf tegelijkertijd verlengt en versterkt. Ervaar het zelf!Nidra Yoga

Yoga Nidra is een vorm van diepe meditatie en ontspanning waarbij je liggend een stem volgt die je door een gestructureerde meditatie heen praat. Het doel? Een moeiteloze staat van zijn en een hoger bewustzijn bereiken. Het is dan ook niet een actieve practice of techniek die je moet leren of oefenen, iedereen kan het!
Letterlijk vertaald betekent Yoga Nidra ‘yoga slaap’ of ’slaap van de yogi’. Maar het is alles behalve slapen zoals je ’s nachts doet. Yoga Nidra betekent letterlijk ‘yogaslaap’.
Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft het niets met slapen te maken.

Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap.
Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust. Deze workshop wordt verzorgd door Kirsten van Yoga Baarn.Tai Chi Tao

Tai Chi Tao,Ontspanning, flexibiliteit en energie. Tai Chi is een oosterse bewegingsleer. die je lichaam versoepelt. De in slow motion sierlijk uitgevoerde bewegingen zorgen voor balans. Omdat ook de ademhaling wordt meegenomen krijg je een optimale ontspanning. De Tao is de open weg. Voor iedereen toegankelijk ongeacht leeftijd en/of conditie.
Kortom Tai Chi Tao voor ontspanning van lichaam en geest. Ervaar het zelf. Deze workshop wordt verzorgd door Tai Chi Tao Stichtse vecht.Mindfulness & compassie

Bij compassie denken we vaak gelijk aan compassie voor anderen. Terwijl compassie naar jezelf toe zo waardevol is.

We moeten veel van onszelf. Zijn streng naar onszelf toe. Middels deze workshop ga je kijken hoe je op een vriendelijke en liefdevolle manier aandacht voor jezelf kunt hebben en onderzoeken wat dit met je doet.

Deze workshop wordt gegeven door

Ashtanga& Pralaya yoga, Meditation and Mindfulness trainer Danny Snoek.De innerlijke reis

ontdek jouw plek van flow!

Is jouw leven nog niet zoals je het graag ziet? Wil je meer uit jezelf halen wat voldoening brengt?
Iets manifesteren naar jouw wens begint van binnen. In jouw fantasie
voel je je vredig met jezelf. Deze creativiteit omzetten in de
werkelijkheid kan pas als je volledig gelooft in jezelf en je je
verbeelding laat spreken. Als je hier een belemmering in voelt of
moeite hebt met manifesteren is deze workshop voor jou!
De workshop begint op de grond met een geleide meditatie en daarna word je geleid in een wandeling in visualisatie.
Focus op je verbeeldingskracht staat hier centraal, zodat je zicht krijgt op jouw wensen en in de juiste mindset komt om deze waar te maken!

Door

Silence, Creative, Soul en Happiness Coach Immy Heijmans van jouw geluk centraal.Theater van de geest

door Jacqueline Moleres Morales en Monique Bijlsma van Bureau Alles.

Heb je wel eens om je heen gekeken en heb je dan wel eens gedacht: ‘ het leven lijkt allemaal soms één groot toneel’ ?
Veel mensen spelen een rol in zijn/haar leven. En hoe langer je deze rol volhoudt, hoe groter de kans is dat je je hiermee gaat identificeren. Het kan zijn dat die rol jou veiligheid of een bepaalde status biedt en misschien ben je bang – wanneer je het masker laat zakken – om die veiligheid of status kwijt te raken. Hierdoor kan je jezelf beperken in je groei en kan als gevolg hebben dat je (vaak onbewust) nog harder je best gaat doen om controle te willen houden over de rol die je hebt aangenomen en dat kan veel stress geven.
Wij nemen in contact met anderen vaak een bepaalde status aan. In de meest zuivere contacten staan we op gelijkwaardig niveau. Maar het komt ook voor dat we in bepaalde situaties – vaak onbewust – een hoge of een lage status (dominant en aangepast) aannemen. Het innemen van zo’n rol hangt samen met wat je van jouw opvoeders gezien en geleerd hebt en de omgeving waarin je bent opgegroeid.
Bij deze workshop nemen we je mee door allerlei rollen die worden gespeeld en krijg je inzicht in jouw voorkeursrol. We leren je hoe je kunt spelen met verschillende posities (dominant, aangepast en gelijkwaardig).Adem, stem en lichaam

Elementen gedurende het uur zijn: gronden, ademhaling, klanken maken, nadruk op ontspanning, genieten, spelen.

Door dieper in je lijf te zinken kun je ook beter voelen wat goed voor je is, kun je thuiskomen bij jezelf. Door op een speelse manier aandacht te geven aan dat wat er in je leeft wordt je vanzelf je eigen beste vriend(-in).”.

Deze workshop wordt gegeven door Caroline Schmitt

Naast de workshop zal zij gedurende de dag reflectie van de ziel consulten verzorgen.Zen & de kunst van het zingen

In deze workshop van ongeveer een uur gaan
we op zoek naar hoe je klank kunt maken vanuit
leegte om zo eenheid te creëren. Kunst is om
echt te luisteren en je ego los te laten…
We zullen oefeningen doen om je hierbij te helpen. We
sluiten af met het instuderen en samen zingen van een kort
lied.
In deze workshop gaan we mediteren, luisteren
naar jezelf en naar elkaar maar vooral veel klank
maken en zingen!
Zingen met je ware natuur waarbij we ons
volledig verbonden voelen. De ruimte innemend
die daarvoor nodig is…
Niets meer en niets minder.
Deze workshop wordt gegeven door Christel Kaho Kroezen:
singer-songwriter en meditatieleraar bij ZenLab.Ouder & kind mindfulness

Elk kind vindt het fijn om zelf tot rust te kunnen komen, zich beter te kunnen concentreren, ontspannen te kunnen slapen en op zichzelf te vertrouwen.
Zaken die voor veel kinderen niet vanzelfsprekend zijn;
Kinderen ‘moeten’ veel, van zichzelf of hun omgeving, de maatschappij. Er zijn zoveel prikkels die op hen af komen, vaak zijn ze doorlopend online. Dat maakt het heel moeilijk om bij jezelf te blijven, goed te voelen hoe het weer van binnen is, wat je eigenlijk echt zelf wil of voelt…
Aandacht en rust kunnen daarbij helpen…

In deze levendige workshop voor kids en ouders doen we een aantal oefeningen uit de aandachtstraining voor kinderen van 8-12 jaar. Een kindervariant van de mindfulnesstraining volgens de methode ‘Aandacht werkt’ van Eline Snel. Oefeningen zoals o.a. de ‘Spaghettitest’ en de ‘Kikkeroefening’ gaan voorbij komen.

In deze workshop gaan we vooral ervaren door zelf te oefenen….

In het laatste gedeelte kunnen ouders vragen stellen en problemen voorleggen, terwijl de kinderen zich lekker uitleven op het terrein.

Mijke Janssen is moeder van 3 kids (11, 9 en 5 jaar), psycholoog en ze geeft mindfulness- en compassietrainingen voor volwassenen en aandachtstraining voor kinderen. Ze is opgeleid bij het IvM (volwassenen) en AMT (kinderen), beoefent zelf sinds zo’n 20 jaar vipassanameditatie en yoga (www.beniknumindful.nl)Voeding, beweging & mindset

Het thema dit jaar is zelfcompassie. Een belangrijk onderwerp omdat wij in de huidige maatschappij vaak te veeleisend zijn naar onszelf en zelfkritiek op de loer ligt.

Ook onze doelen op het gebied van voeding en beweging zijn hierdoor vaak niet op onszelf afgestemd, wat leidt tot lijden en een gevoel van falen.

De 3 componenten van zelfcompassie: vriendelijkheid, verbondenheid en mindfulness gaan we gebruiken in deze workshop om de juiste mindset te vinden voor jou als het aankomt op voeding en beweging.

Door personal trainner en voedingscoach Mark Leijten